Opettajasta yrittäjäksi

Nyt on ollut hetken aikaa taukoa blogin kirjoittelussa, mutta ei hätää. Täällä ollaan ja ensimmäistä vuotta juhlitaan yrittäjänä. Tervetuloa lukemaan matkaani luokanopettajasta yrittäjäksi (tosin ei ihan vielä täysipäiväisenä yrittäjänä). Sitä kohti kuitenkin koko ajan menossa 😊.

Vuosi on mennyt siitä, kun irtisanoin virkani luokanopettajana ja perustin yritykseni. Olin jo vuosia tiennyt, että luokanopettajan työ ei tule olemaan eläkevirkani. Opettajan työssä rakastin monia asioita ja rakastan edelleen, mutta olen aina kaivannut vielä jotain muuta. Olin kuitenkin luvannut itselleni noin puolitoista vuotta sitten, että kokeilen jotakin muuta työtä jos en mitään muuta keksi.

Päätös yrityksen perustamisesta tuli joululomalla 2021. Olin loman alkaessa todella väsynyt ja odotin loman alkua hartaasti. Joululoman alku ja joulupyhät menivätkin perheen kanssa lepäillessä. Muutama päivä jouluaaton jälkeen heräsin aamulla ja tiesin varmana sen mitä minun tulee tehdä. Kerroin asiasta puolisolleni, joka oli heti mukana ajatuksessani. Ilman hänen mahtavaa ja korvaamatonta tukea ja kannustusta, en olisi ikinä tähän kaikkeen uskaltanut edes lähteä. Tunne oli voimakas ja siirtyminen yrittäjäksi ei pelottanut silloin, eikä pelota vieläkään. Koen, että viran irtisanominen oli oikea ratkaisu ja yrittäjyyden aloittaminen oli sitä mitä olin kaivannut.

Askel yrittäjäksi

Laadin kevään aikana tarkat yrityssuunnitelmat ja kotisivujen suunnittelu alkoi. Yritykseni alkuidea lähti halusta auttaa opettajia voimaan paremmin ja tukea uusia aloittelevia opettajia työuran alussa. Tein kovasti töitä markkinoinnin ja kurssien kehittelyn parissa. Talven mittaan kuitenkin huomasin, että yksittäiselle ammattiryhmälle (kunta työnantajana) on erittäin haastavaa markkinoida kursseja ja toisaalta koin kutsumukseni olevan laajemmassa hyvinvoinnissa. Hetken aikaa mietin, että mitäs sitten tehdään ja ilmassa oli jopa jonkinlaista lievää lamaantumista. Missään vaiheessa en kuitenkaan ollut lopettamassa, vaan halusin kääntää ja pyöritellä asioita päässäni niin kauan aikaa, että palaset loksahtavat paikoilleen. Onneksi olin nähnyt jo nuoresta pitäen äitini yrittäjäelämää ja tiesin, että yrittäjänä pitää sietää vastoinkäymisiä, olla luova ja sinnikäs. Yhtenä tärkeänä asiana pidän myös sitä, että en ole missään vaiheessa luonut itselleni tiukkoja aikatauluja siitä, milloin yritystoiminnastani pitäisi tulla täysipäiväistä. Olin alun perinkin ajatellut, että teen yritystöitä ja opettajan sijaisuuksia niin kauan, kuin se toimeentulon kannalta on tarpeellista. Tämä on antanut minulle mahdollisuuden nauttia matkasta, seikkailusta.

Kohti uutta suuntaa

Ensimmäisen hämmennyksen jälkeen lähdin kartoittamaan opiskelumahdollisuuksia ja huomasin jatkuvasti törmääväni ratkaisukeskeisen, suggestiivisen rentoutusvalmentajan opintoihin. Tutustuin opintoihin ja aihe kiinnosti ja tuntui niin voimakkaasti oikealta, että päätin alkaa opiskelemaan aihetta. Tunne ei ollut väärä ja olen niin onnellinen, että lähdin opiskelemaan. Nyt olen opinnot saanut siltä osin pakettiin, että odottelen todistusta tulevaksi lähiviikkoina. Pian valmistun myös Yin jooga-opettajaksi ja elokuussa aloitankin jo uudet opinnot mentaalivalmennuksen parissa. Mahtavia mielen ja kehon työkaluja monenlaisiin haasteisiin itselle ja asiakkaille. On ollut ihanaa kulkea tätä matkaa ja ennen kaikkea kuunnella omaa sydämen ääntä. Vielä mahtavammalle tuntuu se, että nyt voin oikeasti auttaa erilaisten haasteiden kanssa painivia ihmisiä ja tukea heidän hyvinvointiaan.

Lopuksi

Vuoden aikana on tapahtunut hurjan paljon ja olen niin kiitollinen kaikille ihanille läheisille ja ystäville, jotka olette tukeneet minua ja yrittäjyyttäni tämän vuoden aikana. Ilman teitä en olisi nyt tässä.

Odotan innolla tulevaa vuotta, koska jo syksyllä on alkamassa lempeitä, kehon ja mielen hyvinvointia tukevia voimavarakursseja muun muassa univaikeuksiin. Kursseista tarkemmin heinäkuun lopulla ja ilmoittautumiset syyskuun kursseille tulevat auki elokuussa. Kannatta seurailla instagramia sekä kotisivuja, ja toki tännekin kirjoittelen kursseista tarkemmin.

Kiitos myös sinulle blogin lukija. Ihanaa, että olet löytänyt blogini pariin. Jos monipuolinen hyvinvointi, voimavarojen vahvistaminen ja kehomieliyhteys kiinnostavat sinua aiheina, niin tervetuloa mukaan seuraamaan minua myös instagramiin @kurssihelina.

Lämmöllä Hanna

kasvatustieteen maisteri, neuropsykiatrinen valmentaja, viittä vaille suggestiivinen voimavarakeskeinen rentoutusvalmentaja